Historik

SK Licenssvets historik

SK Licenssvets Frölunda AB är ett familjeföretag som grundades av Jarmo Suopanki 1989 och har sitt säte i Västra Frölunda, Göteborg. Det startade med en tanke kring att hålla en framstående svetskompetens och utföra arbeten inom stål och konstruktion. Namnet SK Licenssvets står för ”Svets” och ”Konstruktion” Licenssvets. Jarmo som varit företagets VD fram till 2014, lämnade över företagets styrande VD-position till sin son Christian som nu fortsätter driva företaget framåt med samma engagemang och drivkraft som fadern.

Framstående svetskompetens

Genom åren utvecklades företaget successivt och utför idag omfattande entreprenader med högt ställda krav på resurser, kvalité och effektivitet. Verksamhetens utgångspunkt är verkstaden men företaget har en omfattande geografisk marknad. Installationer och licenssvetsning görs för industrin och energianläggningar i Sverige och vår höga svetskompetens tar idag även plats internationellt.

Kapacitet som tål att jämföras

SK Licenssvets består idag av 30 fast anställda och upp till 60 inhyrda svetsare och montörer vilket gör att vi har resurser för större och mer omfattande entreprenader och underhållsstopp. Med UC GOLD rating har vi den högsta kreditvärdigheten vilket gör oss till en trygg partner som har finansiell kapacitet för de större projekten.

”UC GULD indikerar att SK LICENSSVETS FRÖLUNDA AB är en trygg och solid partner att göra affärer med. Kreditbetyget baseras på UC Risk Företag som är marknadens säkraste modell för kreditbedömning. UC Risk uppdateras dagligen och bedömer sannolikheten för ett företag att hamna på obestånd inom ett år”.

SK Licenssvets är certifierade enligt SS-EN 1090-1 och SS-EN 3834-2 och arbetar ständigt för att upprätthålla kraven som ställs genom certifieringarna.
Alla våra procedurer och prövningar kontrolleras och kvalificeras av ackrediterat organ. Vi har ett utmärkande brett täckningsområde med procedurer och prövningar som gör att vi kan utföra kvalificerad svetsning i de flesta svetsbara metaller och installationer i enlighet med AFS – Arbetsmiljöverkets föreskrifter och det europeiska tryckkärlsdirektivet PED – Pressure Equipment Directive..

Välkommen att besöka vår verkstad eller kontakta oss här!