Möt medarbetare
  Arbetsledare

         

"Att känna mig delaktig och ha en möjlighet att påverka min arbetsplats gör att jag trivs på jobbet varje dag"  
Möt Sami Suopanki, en av våra duktiga arbetsledare på SK Licenssvets.

Vilken är din roll på SK Licenssvets?

Idag är jag arbetsledare sedan två år tillbaka men har jobbat på företaget sedan 2002 från vad man kan säga grunden. Det började med en tjänst som svetsare/montör, därefter blev det större ansvar som montageledare, tills jag avancerade upp till arbetsledare. I rollen som arbetsledare har jag haft hand om mellanstora projekt som varit placerade inte enbart i Sverige utan även Norge och Danmark. Det har betytt en hel del resor under vissa perioder. Arbetsledarpositionen innebär att man har ansvaret för ett arbetslag oftast i storleken 5-15 man.

Hur kan en arbetsdag se ut?
Det vet man aldrig till 100 procent! Men vi kör igång arbetet där vi slutade föregående dag. Man kan ha en plan och ett upplägg men det blir aldrig helt som man tänkt sig eftersom det ofta dyker upp oförutsedda saker. Det kan låta negativt och det som gör att tempot kan bli än mer heltiskt men det är även det som gör jobbet spännande och utmanande. Det gör att alla dagar ser olika ut. Ibland är det direkt in i produktionen, eller så startar man med ett möte, inköp eller kontakt med beställaren eller leverantörer. 

Vilken är den största utmaningen?
Få ihop det! Bland annat, få alla att trivas på jobbet samtidigt som det är högt tempo. Det här med personkemin i arbetslaget kan vara en stor utmaning eftersom alla individer är olika och alla arbetslag ser alltid olika ut.. Varje dag är en ny utmaning där det handlar om att möta upp förändringar och vara flexibel. Det är ständigt en lärande process för mig samtidigt som jag ska "lära ut" andra. 

Och roligast - vad är det?
När man rott allt i hamn och då med vinst såklart. En vinst inte bara ekonomiskt utan nöjd beställare, nöjt arbetslag och nöjt företag. Det roligaste är även variationen av arbetsuppgifter, arbetsplatser och möten av människor. Det finns en ständig stimulans där man aldrig blir uttråkad. Förrådsansvarig

   

"Det  här är en bra arbetsplats och bra kollegor. Jag känner en känsla av att vilja gå till jobbet varje dag"
Möt Carlos Olave Soto som är förrådsansvarig på SK Licenssvets

Rollen som förrådsansvarig beskrivs som...
Att vara en studsboll, mycket åka hit och dit med intensivt tempo. De självklara arbetsuppgifterna som ingår i förråd med mottagningskontroller, kvalitetskontroll av all utrustning och inköp av material, det är en sak för sig men jag är en person som aldrig säger nej. Det innebär att jag får fixa lite allt möjligt som är mycket mer än förrådet men det trivs jag med för det handlar om att finnas till för mina kolleger och det de behöver hjälp med.

Alltid först på plats och sista som går...

Jag kan lägga upp mitt jobb helt själv och planera in arbetsuppgifter där jag känner att det funkar bäst för mig. Dagen börjar alltid intensivt för mig eftersom alla ska iväg ut på olika arbetsplatser. Det gäller för mig att supporta killarna med allt som behövs. Det är viktigt för mig ge alla tid och att mina kolleger ska vara nöjda. Det är en utmaning men jag tycker om den kontakten jag får med mina kolleger. Efter lunch blir det lite lugnare men oftast innebär det en hel del transporter och att förbereda för morgondagen. 

Min arbetsplats innebär mycket positiva förväntningar...
Det försiggår inga direkta konflikter, alla går att samarbeta med och det gör att man trivs och vill få andra att trivas. Enkelt sagt så har vi kolleger det trevligt och roligt tillsammans!